20220301 HCP Consultancy Network protection color umbrella red yellow 163822 Over ons V3

HCP
Consultancy Network

partner worden van een landelijk netwerk van zelfstandig vakspecialisten


 

Hoe is ons netwerk opgebouwd

Ons netwerk telt drie verschillende soorten van partnership, van Associate Partner tot Senior Partner. Bij elke vorm van partnership horen verschillende competenties die nodig zijn om Human Capital Performance bij onze opdrachtgevers uit te voeren. 
20220702 Cirkels partnership defpng
Ons netwerk is vormgegeven als cirkel en werkt van binnen naar buiten. Van senior partner (Vitaliteit Consultant), naar partner (VQ Expert) naar Associate Partners (zelfstandig vakspecialisten en strategische partners). Samen vormen zij HCP Consultancy Network.

Kernactiviteit Human Capital Performance (HCP)
Human Capital Performance is de basis van HCP Consultancy Network. Een Vitaliteit Consultant is verantwoordelijk voor de HCP-dienst. Hij of zij werkt samen met meerdere VQ Experts. Wanneer begeleiding voor werknemers nodig is, worden vakspecialisten ingezet. Dit kunnen VQ Experts zijn, maar ook Associate Partners.

(Associate) partners binnen Human Capital Performance hebben een vooropleiding op hbo-niveau en zijn HCP-opgeleid door Vitaliteit Groep Nederland. De HCP-workshop is bedoeld voor Associate Partners en na de opleiding VQ Expert word je partner. VQ-Experts die senior partner willen worden, volgen een specialisatie-opleiding.

Voordat je verder leest, is het van belang dat je onze brochure "HCP Consultancy Network, voor en door zelfstandig professionals" hebt gelezen. Je kunt deze downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)


Banner Brochure HCP partnership pexels photo 4498792 partnership netwerk HCP V1

 

Hoe word je HCP-partner

Wanneer je het besluit hebt genomen om partner te worden, volgt een kennismakingsgesprek met één of twee twee senior partners, Hester Morsdorf en/of Martin Jan Melinga. Naast jouw competenties vinden wij het belangrijk jou persoonlijk te leren kennen. Tijdens dit gesprek wordt ook duidelijk welke vorm van partnership voor jou de juiste is. Om binnen HCP actief aan de slag te gaan is het van belang dat jij onze werkwijze leert kennen en de toepassingsmogelijkheden van HCP beheerst. Een opleiding of workshop is dan ook noodzakelijk voor een partnership wordt aangegaan.

Er zijn drie mogelijkheden van deelname als partner:

Partner: Je kiest voor de opleiding tot VQ Expert. Na succesvolle afronding van deze opleiding kun je worden ingezet bij HCP-opdrachten als VQ Expert en/of vakspecialist. De VQ Expert is essentieel bij onze diensten, omdat zij de interviews behorende bij het VQ afnemen en vertrouwenspersoon zijn voor de werknemers van onze opdrachtgevers. Daarnaast kun je de MFO-vragenlijst (het VitaliteitQuotiënt VQ) ook in je eigen praktijk gebruiken. 

Senior Partner: Je kiest er nu al voor om Vitaliteit Consultant te worden. De opleiding VQ Expert wordt dan geïntegreerd in jouw opleidingstraject. De Vitaliteit Consultant is verantwoordelijk voor de uitvoering van adviesrapporten en trajecten. Zij zijn tevens het aanspreekpunt voor onze oprachtgevers. Senior partners kunnen deelnemen in de trojka, die een Leefstijl Gezondheidscentrum (LGC) aanstuurt. 

20220301 HCP partnership pexels photo 1935854 parapluu Associate Partner 002Associate Partner: Je volgt de HCP-workshop. Na succesvolle afronding van deze workshop heb je alle benodigde basiskennis van Human Capital Performance in huis en kun je worden ingezet als vakspecialist bij HCP-opdrachten.

Volg je na succesvolle afronding van de HCP-workshop de opleiding tot VQ Expert, worden de kosten van de workshop afgetrokken van de opleidingskosten.

Waarom deze opleiding: licentie
De opleiding of de workshop zijn nodig, omdat
alle partners onder licentie werken. Deze licentie is belangrijk voor iedere individuele partner én voor onze opdrachtgevers. De licentie wordt verkregen door opleiding/workshop en wordt periodiek geaudit. Hiermee wordt de kwaliteit van HCP Consultancy Network gewaarborgd.

Wanneer kun je partner worden?

Vanaf nu kun jij een partnership aangaan met HCP Consultancy Network en samenwerken met de andere partners binnen dit netwerk. Jouw eigen praktijk of onderneming (KvK) participeert in het HCP Consultancy Network. De uiteindelijke samenwerking, binnen een LGC, wordt formeel vastgelegd, bijvoorbeeld in een maatschap of besloten vennootschap (bv).

Kennismaken
Ben jij zelfstandig professional of wil je op een andere manier participeren? Heb jij de brochure 'HCP voor ZZP' gelezen? Download dan de pdf "Informatie en Voorwaarden voor het HCP Partnership" (klik op onderstaande afbeelding).

Wil je kennismaken? 
Bel of mail Martin Jan Melinga, directeur HCP Consultancy Network.20220301 HCP banner partnership protection color umbrella red yellow 163822 V1