Basis HCP5 VQ pagina pexels photo 4173251 vrouw gitaar V2Human Capital Performance | met het VitaliteitQuotient als instrumentOf je in een band speelt of in een orkest, een goed instrument is onontbeerlijk. Met talent en/of veel oefening wordt daarna het beoogde resultaat bereikt: een concert waar de luisteraar tijden later nog over praat. Iedereen kent wel het gevoel van voldoening wanneer je op een ander moment terugdenkt en datzelfde gevoel terugkomt. Human Capital Performance werkt met zo'n instrument. Uniek en universeel en voor alle leeftijden.


VitaliteitQuotiënt: meet mentale en fysieke gezondheid en de invloed van de omgeving
Vitaliteit, leefstijl en gezondheid (en preventie) zijn termen waar iedereen een mening over heeft. Natuurlijk zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan, maar dat hierboven omschreven gevoel, vaak omschreven als 'lekker in je vel zitten', is lastig te onderzoeken of te meten. Dat 'gevoel' heeft namelijk te maken met 3 factoren: mentaal, fysiek en jouw omgeving. 


Bijvoorbeeld: je voelt je 's morgens prima. Lekker ontbeten, je stapt vrolijk in je auto, komt in de file en je komt te laat op je werk. Je collega's zijn al met de vergadering begonnen en je loopt de hele ochtend achter de feiten aan. Het lekkere gevoel dat je in de ochtend had, is 's avonds bij thuiskomst volledig verdwenen.Dit voorbeeld geeft weer dat, in dit geval, je mentale 'goede gevoel' verdwijnt door omstandigheden (file, collega's) en je de dag eindigt met een 'slecht' gevoel. Wanneer je het VitaliteitQuotiënt (VQ) invult in een periode waarin jij (langer) niet lekker in je vel zit, zal het VQ over het algemeen lager uitkomen, dan wanneer je de vragen beantwoordt in een periode waarin jij je goed voelt. Dit geeft meteen het belang aan van periodiek meten. 

In onderstaand overzicht ziet u binnen welke levensgebieden het VQ wordt gemeten.


VitaliteitQuotient Perspectief pexels photo 2460534 reflectie BASIS DEF2


VitaliteitQuotiënt | universeel meetinstrument voor vitaliteit, leefstijl en gezondheid

Als mens, als werkgever en als werknemer kunnen wij regelmatig onze wereld verschillend beleven (denk aan het voorbeeld hierboven). Dit zou kunnen resulteren in onnodige pieken en dalen in de uitkomst van het VQ. Vandaar dat het VQ altijd wordt gecombineerd met een vraaggesprek (interview). Hierdoor worden antwoorden op de vragenlijst genuanceerd en worden (mogelijk) verborgen zaken ontdekt, wat van belang is voor eventuele begeleiding/behandeling.

VitaliteitQuotiënt | exclusief instrument voor Human Capital Performance

Human Capital Performance werkt als enige organisatie, die zich bezig houdt met de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van werknemers, met het VitaliteitQuotiënt als meetinstrument. Alle adviseurs zijn post-hbo opgeleid door Vitaliteit Groep Nederland, zijn (zelfstandige) professionals (zzp) en werken allen met een geldige HCP-licentie.

Onze Vitaliteit Consultants en VQ-experts krijgen regelmatig een masterclass met de updates, zodat hun kennis actueel blijft en de kwaliteit wordt gewaarborgd.

 


20210201 HCP contact pexels photo 887751 telefoon laptop hand DEF HCP5


Human Capital Performance
 | partner in vitaal ondernemerschap
onderdeel van Vitaliteit Groep Nederland BV | www.vitaliteitgroep.nl