20210701 Home Page HCP hybride pexels photo 3861969 vrouw data nullen en enen mens

 Human Capital Performance | tijd voor reflectie en een goede corona exit-strategie


Door de coronacrisis is 2021 is een roerig jaar. Voor elke Nederlander, voor ondernemers en voor werknemers van organisaties (ondernemingen, bedrijven en instellingen). Iedereen doet wat hij denkt dat goed is om deze tijden 'te overleven'. Overleven is van belang, maar niet het tovermiddel wanneer je als ondernemer in deze tijd een succesvolle onderneming wilt hebben.

Een goede financiële basis is van het eerste belang, gelukkig zijn er veel corona ondersteuningsmaatregelen zoals NOW en TLV. Wanneer uw organisatie financieel op orde is, is het volgende belang uw 'Human Capital'. Naast geld (omzet, kosten) zijn uw werknemers het belangrijkste kapitaal binnen uw organisatie. Hoe gaat het met uw werknemers, vinden zij thuiswerken nu wel zo fijn, hoe is hun mentale en fysieke gezondheid. Tientallen vragen die u zichzelf kunt stellen.

Een vrijblijvende afspraak maken met een Vitaliteit Consultant van Human Capital Performance is een goede stap om veel van uw vragen beantwoord te krijgen. Hij of zij bespreekt dan met u alle mogelijkheden binnen ons aanbod van diensten, van HCP-adviesrapport tot HCP-vitaliteitprogramma. Een korte toelichting:

1. HCP-adviesrapport (looptijd 2 weken)
Dit adviesrapport geeft u in een zeer korte tijd (binnen ca. 2 weken) een goed beeld van de vitaliteit van uw medewerkers en uw organisatie. Daarnaast geeft het rapport weer welke doelstellingen nodig zijn om de vitaliteit te verbeteren. Elementen zijn:

 • Gesprekvoering met de directie
 • Gesprekken met (willekeurige) werknemers 
 • Invullen van de digitale vragenlijst VitaliteitQuotiënt door alle werknemers
 • Afname van een aantal interviews 
 • Sfeer proeven bij de werkgever
 • Wat doet de werkgever nu al aan vitaliteit, leefstijl en gezondheid van werknemers


20210210 HCP aanbod diensten pexels photo 1935854 paraplu in de woestijn bol V2
20210301 HCP Button Adviesrapport V1
Het HCP-adviesrapport komt bij een organisatie van 100 werknemers neer op gemiddeld 40 uur actieve research binnen de organisatie, inclusief de afnames van de VQ-testen en interviews bij 10-15% van de werknemers (gemiddeld 2,5 uur p.p.) en het HCP-adviesrapport. 

Wanneer een opdrachtgever kiest voor een HCP-QuickScan of één van de andere Human Capital Performance trajecten, dan worden de kosten van het HCP-adviesrapport in mindering gebracht op de kostprijs van het HCP-traject. 2. HCP-QuickScan (looptijd 2-4 weken)

Dit is feitelijk het HCP-adviesrapport waar een aantal zaken aan toegevoegd worden. De QuickScan is bedoeld voor organisaties waarbij bijvoorbeeld een hoger ziekteverzuim is dan gemiddeld. De toegevoegde elementen zijn:


 • Bij iedere werknemer wordt een interview afgenomen
 • Waar nodig krijgen werknemers direct begeleiding
 • U krijgt een uitgebreid adviesrapport


3. HCP-traject
(looptijd 3 maanden plus)

Bij deze vorm van HCP-dienstverlening is een Vitaliteit Consultant minimaal 3 maanden verbonden aan uw organisatie. Samen met u worden doelstellingen gesteld. Een HCP-traject is altijd maatwerk en afhankelijk van de branche waarin uw organisatie werkzaam is. De extra elementen zijn:

 • Nul-training na afname VQ voor alle werknemers
 • Coaching van alle werknemers (individueel en/of in groepen)
 • Eindbijeenkomst/-training voor alle werknemers
 • HCP-nazorg via VQ-app


20210314 HCP Button Nazorg V1
NB
bij alle HCP-trajecten wordt u HCP-nazorg aan het eind van het traject aangeboden. HCP-nazorg houdt in dat een Vitaliteit Consultant een 'vinger aan de pols' houdt door middel van onze VQ-app, begeleiding en/of behandeling. Met deze vorm van nazorg ontstaat wederzijds commitment voor duurzame inzetbaarheid en blijvende vitaliteit van uw medewerkers en uw organisatie. HCP-nazorg is maatwerk en wordt exclusief in  abonnementsvorm aangeboden aan onze opdrachtgevers.HCP-vitaliteitprogramma
Wanneer u voor langere tijd kiest voor Human Capital Performance, werken wij met het HCP-vitaliteitprogramma. Feitelijk zijn dit drie aaneengesloten HCP-trajecten, bijvoorbeeld van september 2021 tot juli 2022.

Hoe langer het traject, hoe beter vitaliteit en leefstijlveranderingen worden geborgd binnen uw organisatie. 
Al met al is het in het algemeen zo dat het aanvragen van een HCP-adviesrapport de meest logische beslissing is voor uw organisatie.

Mocht u alsnog voor één van de HCP-trajecten kiezen dan worden de kosten van het HCP-adviesrapport in mindering gebracht op de nieuwe kosten van het HCP-traject. Het voorwerk is gedaan, de doelen gesteld en de eerste stap naar een vitale organisatie gemaakt. Meer weten? Neem contact met ons op.20210201 HCP contact pexels photo 887751 telefoon laptop hand DEF HCP5

Human Capital Performance
 | partner in vitaal ondernemerschap
onderdeel van Vitaliteit Groep Nederland BV | www.vitaliteitgroep.nl